Oogzorg

Een mooi montuur is erg belangrijk. Maar nog belangrijker is goed zicht. Daarom meten we je ogen uiterst nauwkeurig met de nieuwste apparatuur van Zeiss. In eerste instantie doet de opticien dit. Dat kan Lucretia of Vincent zijn, maar ook Bibi doet reguliere oogmetingen.

01

Optometrie

Mochten we vermoeden dat er meer aan de hand is dan kom je bij Bibi terecht. Zij is onze optometrist; de schakel tussen opticien en oogarts. Bij een optometrisch onderzoek kunnen eventuele oogafwijkingen tijdig gesignaleerd en veelal door haar behandeld worden. Indien nodig word je verwezen naar de oogarts. Bibi werkt op woensdag en zaterdag in de winkel, de andere dagen werkt ze in een oogkliniek samen met oogartsen.

02

Orthoptie

Naast optometrist is Bibi ook orthoptist. Bij een orthoptisch onderzoek kijkt zij naar de oogstand en de samenwerking tussen de ogen. Vervolgens kunnen er eventueel oefeningen of een prismaglas voor- geschreven worden. De orthoptist is ook de aangewezen persoon als het om oogmetingen bij kinderen gaat, hierbij worden oogdruppels gebruikt voor de meest betrouwbare meting.

03

Contactlenzen

Behalve brilcorrecties kunnen we ook contactlenzen aanmeten. Voor een keer een momentje zonder bril bij bijvoorbeeld het sporten maar het kan ook een correctie voor dagelijks gebruik zijn. Na een vooronderzoek wordt er gekeken welke lenzen het beste op de ooggezondheid en op je wensen aansluiten.